Partij van de Jongeren
Top Linkpartners
standpunten p

P.

Politie

De PvdJ vindt de goed opgeleide politieagenten erg belangrijk, maar wel vindt de PvdJ dat deze goed opgeleide politieagenten zich dan ook voornamelijk moeten focussen op de ernstige delicten. Voor het fietsen zonder ligt en de geluidsoverlast van jongeren en dergelijke vindt de PvdJ dat daar de buurtagenten voor moeten worden ingezet en dat de overige agenten die niet zijn aangesteld als buurtagent zich alleen bezig moeten houden met de grotere problemen. Een buurtagent kent de omgeving, weet globaal hoe de mensen in die buurt in elkaar zitten en kan zo makkelijker ingrijpen en met de situatie omgaan.

De PvdJ wil van de prestatiecontracten af, de PvdJ vindt niet dat je kan eisen van agenten dat ze een bepaalde hoeveelheid bonnen moeten uitschrijven en een bepaalde hoeveelheid verdachten moeten worden aangeleverd. Op deze manier verdwijnt de klantvriendelijke houding van de agenten, als de agenten moeten worden gestimuleerd om hard te werken moet daar een andere manier voor gezocht worden, geen prestatiecontracten.

 

Privatisering

De PvdJ is vóór de privatisering, maar niet op alle gebieden. Schiphol moet volgens de PvdJ in handen blijven van de overheid. Schiphol is te groot en te belangrijk om afstand van te doen. Voor kleinere organisaties zou het voor de burgers alleen maar positief uitwerken, door privatisering zijn ondernemingen gedwongen om te concurreren om aan de wensen van de consumenten te voldoen, het komt er dan ook op neer dat de producten/diensten verbeterd zullen worden. Wel moet de overheid nog enige zeggenschap hebben over de ondernemingen om er voor te zorgen dat er niet net zoals in Rusland inkomensongelijkheid zal ontstaan.

 

Prostitutie

De Partij van de Jongeren vindt dat prostitutie toegestaan mag morgen in Nederland, wel zal dit pas toegestaan zijn vanaf een leeftijd van 21 jaar. De PvdJ vindt dat het een eigen keuze is van de desbetreffende persoon en er mag ook alleen prostitutie plaatsvinden onder goede werkomstandigheden. De minderjarige, gedwongen of illegale prostitutie moet vermeden worden doormiddel van strenge controles, regels en een vergunningsstelsel.

Verder wil de PvdJ dat er op middelbare scholen voorlichtingen worden gegeven over prostitutie met betrekking op de loverboys die jonge meisjes de prostitutie in manipuleren, meer hier over zie standpunt Loverboys.